Live Blackjack Regels

Iedereen heeft wel eens blackjack gespeeld of een variant daarop. Heb je bijvoorbeeld wel eens éénentwintigen gespeeld? Dat is afgeleid van het blackjack spel. De basis van veel spellen zoals pontoon en andere blackjack variaties komt uit het standaard spel blackjack. In het kort gezegd gaat het er in blackjack om dat je van de dealer wint. Zo simpel is het. Het maakt niet uit of je met 12 punten wint of met 20. De winst is het belangrijkste.

Het is echter wel zo dat je zo dicht mogelijk bij 21 wilt komen zodat je meer kans hebt dat je van de dealer wint. Het nadeel hiervan is dat er ook een mogelijkheid is dat je bust gaat, over 21 punten, waarmee je direct de ronde verliest. Het gaat er meestal om dat je een afweging maakt van wat de beste keuze is. Nu stoppen en hopen dat de dealer niet meer punten haalt of bust gaat. Of je kiest ervoor om nog een kaart te nemen om dichter bij 21 te komen of op 21.

Als je eerste twee kaarten bestaan uit een Aas met een 10 kaart of een kaart met afbeelding dan heb je blackjack. Je hebt de hand gewonnen, als de dealer tenminste ook geen blackjack heeft. Is dat wel het geval dan is het een push en krijg je je inzet terug.

Als je eerste twee kaarten minder dan 21 zijn dan heb je optie om nog een kaart te nemen. Met deze extra kaart krijg je de kans om dichter bij 21 te komen. Je mag ook direct passen als je denkt dat de dealer niet snel meer punten haalt dan jou. Als je een extra kaart neemt dan is er meestal de kans dat je bust gaat.

Hit
Als je op Hit drukt dan ontvang je een extra kaart uit het deck.

Stand
Als je op Stand drukt dan pas je. Je ontvangt geen extra kaarten.

Double
Als je Double drukt dan verdubbel je je inzet en ontvang je een extra en laatste kaart.

Split
Als je Split drukt dan heb je twee kaarten van dezelfde waarde gekregen die je gaat splitsen. Ze worden ieders een aparte hand waar je mee verder kunt spelen.

Surrender
Als je Surrender drukt dan geef je je hand op en krijg je de helft van je inzet terug.

Insurance
Als je op Insurance drukt dan neem je een verzekering voor als de dealer’s hand een blackjack is. Je betaald een halve inzet voor de verzekering.