Strategie

Als het gaat om het spelen van Blackjack speelt de factor “geluk” natuurlijk een prominente rol. Wanneer je het gevoel hebt dat het jouw dag wel eens kon worden en het geluk aan je zijde is, dan is de kans een stuk aannemelijker dat je succesvol zult zijn bij een spel Blackjack. Toch is geluk niet de alles bepalende factor in Blackjack. Sterker nog, een goede Blackjack strategie kan je winkansen aanzienlijk vergroten. Het is daarom erg belangrijk om de verschillende systemen te herkennen. Weet hoe je het spel in positieve zin kunt beïnvloeden en welke beslissingen je moet nemen in moeilijke situaties. Wij zullen op deze pagina verder gaan op de strategie in Blackjack.

Jouw hand Getoonde kaart dealer
2 3 4 5 6 7 8 9 10 A
17-20 S S S S S S S S S S
16 S S S S S H H SU SU SU
15 S S S S S H H H SU H
13-14 S S S S S H H H H H
12 H H S S S H H H H H
11 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H
10 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H H
9 H Dh Dh Dh Dh H H H H H
5-8 H H H H H H H H H H
A,8 A,9 S S S S S S S S S S
A,7 S Ds Ds Ds Ds S S H H H
A,6 H Dh Dh Dh Dh H H H H H
A,4 A,5 H H Dh Dh Dh H H H H H
A,2 A,3 H H H Dh Dh H H H H H
A,A SP SP SP SP SP SP SP SP SP SP
10,10 S S S S S S S S S S
9,9 SP SP SP SP SP S SP SP S S
8,8 SP SP SP SP SP SP SP SP SP SP
7,7 SP SP SP SP SP SP H H H H
6,6 SP SP SP SP SP H H H H H
5,5 Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh Dh H H
4,4 H H H SP SP H H H H H
2,2 3,3 SP SP SP SP SP SP H H H H
S = Stand
H = Hit
Dh = Double (if not allowed, then hit)
Ds = Double (if not allowed, then stand)
SP = Split
SU = Surrender (if not allowed, then hit)

Kaart trekken of passen

Voordat je begint met het spelen van Blackjack voor echt geld, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je precies op de hoogte bent van alle kaartwaardes in Blackjack. Voor het hanteren van een succesvolle strategie is dit van essentieel belang. Over het algemeen is de strategie onder te verdelen in twee opties: een nieuwe kaart trekken of passen. Dit is de basis, waarbij uiteraard aspecten komen kijken als: splitsen, dubbelen en verzekeren. Bij het maken van deze bepalende keuzes, is het altijd belangrijk om in te schatten wat de kansen van de deler zijn op een betere hand dan de jouwe. Wanneer jezelf een hoge hand hebt, dan is het vaak raadzaam om te passen, wanneer de dealer een lage hand heeft. Wanneer je een hand hebt die wat aan de lage kant is, dan kun je overwegen om te passen.

Succesvol Blackjack systeem

Naast de basis regels in Blackjack, zoals we die hierboven hebben beschreven, is er een erg bekend systeem welke de gemiddelde Blackjack speler ongetwijfeld zal herkennen. In dit succesvolle systeem staat helder omschreven welke actie er van jou als speler wordt verwacht, bij welke handen van de deler. Wanneer je de onderstaande strategie aanhoudt, zal je op de lange termijn in de meeste gevallen succesvol zijn. Echter, hierbij is een combinatie met de geluksfactor vaak wel noodzakelijk.

Dit is een zeer effectief overzicht, wanneer je deze exact volgt zoals bovenstaand omschreven. Wanneer je dit systeem besluit te spelen, wijk hier dan ook nooit vanaf! Laat je dus niet verleiden door impulsieve acties, maar blijf bij het systeem. Naast dit succesvolle Blackjack systeem, zijn er tal van andere (complexere) Blackjack systemen, die vaak de nodige studie vereisen. Zo is er bijvoorbeeld het zogeheten: 1-3-2-6 systeem, of het Labouchere systeem.

Blackjack systemen zijn geen garantie voor succes

Ondanks alle systemen die er te vinden zijn voor het spelen van Blackjack, is geen van allen een garantie voor succes. Blackjack is en blijft een kansspel, waarbij de deler altijd in het voordeel is. Laat je dus niet verleiden door wanhoopsacties en accepteer gewoon dat verliezen ook deel van het spel is.