Martingale

Dit is het bekendste inzetsysteem van alle systemen. Andere systemen zijn ook min of meer gebaseerd op dit systeem. Het doel van Martingale is simpel; je verdubbelt de inzet na elk verlies totdat je wint. Als je wint dan begin je opnieuw. Dit is hoe het verloopt:

  • Je zet 1 chip in en verliest
  • Je zet 2 chips in en verliest
  • Je zet 4 chips in en verliest
  • Je zet 8 chips in en wint
  • Je zet weer 1 chip in

Als je eindelijk wint dan sta je een chip voor. Het nadeel aan dit systeem is het feit dat een losing streak in blackjack geregeld voorkomt. Dit zou betekenen dat je heel veel chips aan het inzetten bent naarmate de losing streak vordert. Je verliest dan al je winst en mogelijk om je eigen inleg. Als je begint met een €5 inzet dan is na tien handen verliezen de inzet €2560. Als je deze hand ook verliest heb je in totaal €5115 verloren. Als je de laatste hand wint sta je op €5 winst. In een lange blackjack sessie van laten we zeggen 5 uur komt een streak zoals dit gemiddeld 1 tot 2 keer voor.

Reverse Martingale

Het Reverse Martingale systeem is gebaseerd op de standaard Martingale inzetten. Het is bij de Reverse versie echter anders aangezien de inzetten verdubbeld worden na een winst in plaats van na een verlies. Het nadeel hiervan is dat je bij een verlies je winst verspeeld plus een extra inzet,. Dat is niet een goed vooruitzicht in het spel tegen de dealer die sowieso al een voordeel heeft ten opzichte van de speler.