Kaarten tellen blackjack

Is kaarten tellen illegaal? Nee. Tenminste niet als je het in je hoofd doet zonder hulpmiddelen. Als je op de één of andere manier gebruik maakt van iets anders dan wordt het gezien als cheaten en ben je strafbaar bezig. Maar wat is kaarten tellen nu eigenlijk en hoe doe je het? Het is heel simpel. Je rekent uit met snelle wiskunde of je meer of minder moet inzetten op een hand. Er zijn vele strategiën om kaarten te tellen. De hoog/laag strategie is de bekendste:

Hoog/laag strategie

Alle kaarten in het deck hebben een waarde; -1, 0 of +1. Deze drie cijfers gebruik je om de kaarten te tellen. De kaarten in het deck zijn op de volgende manier genummerd:

  • +1: 2, 3, 4, 5, 6
  • 0: 7, 8, 9
  • -1: 10, J, Q, K, A

Als het deck net geschud is of een nieuw deck wordt gebruikt begin je met tellen vanaf 0. Als kaarten zichtbaar worden dan neem je die waarde en gebruik je die. Is de eerste kaart een 4? Dan gaat de teller naar +1. Als de tweede kaart een 7 is dan blijft het gelijk. Is de derde kaart een Koning? Haal er dan weer -1 vanaf. Hoe hoger de teller komt, hoe groter de kans dat er hoge kaarten zichtbaar worden. Een lage teller betekent dat er een grote kans is op slechte en lage kaarten.

Als je kaarten telt dan is het belangrijk dat je weet hoeveel kaarten zichtbaar zijn geweest. Dit is misschien wel het moelijkste omdat je veel moet onthouden. Helemaal in het begin is het lastig om ook het aantal zichtbare kaarten bij te houden. Als je in totaal 52 kaarten hebt geteld dan moet je de teller delen door het aantal decks dat over zijn in het deck. Doe dit steeds om de 52 kaarten.